_MG_0759.jpg
_MG_0784.jpg

agergaard/Blachman/Ginman/Tuznik

Denne nye superkvartet spillede deres første koncerter i april 2018. De er sulte på mere og er i gang med at planlægge en kommende pladeudgivelse. De gamle venner Agergaard, Blachman og Ginman, der har spillet et utal af koncerter sammen siden starten af 90’erne, er gået sammen med det unge polske supertalent Artur Tuznik. Deres første minitour stod på en række fyldte koncertsale rundt om i landet.

Intensitet, klang, dynamik og telepatisk sammenspil er kendetegnet for kvartetten med fire af de mest roste musikere i dansk jazz.

Kapelmester Thomas Agergaard er en af sin generation betydeligste tenorsaxofonister, og har vakt international opmærksomhed med sin eminente klang og smukke frasering.

Den unge pianist Artur Tuznik stammer fra Polen og er uddannet på Det Rytmiske Konservatorium, men går i dag på det klassiske musikkonservatorium i København. Han har vundet en lang række internationale priser.

Lennart Ginman er en af Danmarks mest efterspurgte, respekterede og alsidige bassister på den danske musikscene og kan høres med Palle Mikkelborg, Dicte, Cæcilie Norby, Sinne Eeg og mange flere ligesom han på den internationale scene blandt mange andre har spillet med Lee Konitz, Johnny Griffin, Doug Raney, Harry ”Sweets” Edison, Scott Hamilton og Horace Parlan.

Thomas Blachman er blevet folkeeje, siden han som dommer i X-Faktor formåede både at provokere og vinde de almindelige danskeres hjerter med en uforbeholden ærlighed og troskab mod sit autentiske jeg. Men det er som jazzmusiker og komponist Thomas Blachman gennem en lang karriere har skabt sig international anerkendelse og stjernestatus, især i USA.

Line up:
Thomas Agergaard (sax)
Thomas Blachman (trommer) 
Lennart Ginman (bas)
Artur Tuznik (piano)

Lyt & se: