Hanne Uldal15-1.jpg

Hanne Uldal Quartet feat. Christina Dahl

Sangerinden Hanne Uldal er et kendt ansigt fra tv-, film-, teater- og musikbranchen. Sang har været et omdrejningspunkt og fyldt en masse i løbet af hendes flotte karrierer som skuespiller, sanger, filmproducer og en masse andet. I 2015 modtog Hanne Uldal Danmarks mest prestigefyldte kunstpris, en Reumert, for sine fortolkninger og leveringer af sangene i forbindelse sin rolle som Fraulein Schneider i Cabaret, der spillede på Det KGL. Teater.

Nu heldigere Hanne Uldal sig nu til primært at være jazzsangerinde. Hendes karriere har gjort hende til en meget alsidig og sammensat sangerinde og formidler med et stærkt udtryk og smittende væsen, der altid formår at fange publikum.

Til april udgiver Hanne Uldal en EP fra en studiesession i  New York i ’96. På EP’en spiller de internationale jazzstjerner Rufus Reid på bas, Svenn Skipper på klaver og Akida Tana sidder bag trommerne. Det er en stærk EP, som også bliver den første musikudgivelse i eget navn. Det er en forsmag på det friske album som Hanne og hendes nye orkester, Hanne Uldal Quartet feat. Christina Dahl. Det vil blive en anderledes og spændende vokaljazz udgivelse der vil stikke ud fra mængden af danske vokaludgivelser.

Hanne Uldal Quartet feat. Christina Dahl består af den velrenommerede orkesterleder, vibrafonist, trommeslager og pianist Bent Clausen, der i HUQ gruppe dog holder han sig til klaveret og vibrafonen. Derudover spiller to af de største talenter fra den nye jazzgeneration med i bandet -bassisten Jesper Thorn og trommeslageren Terkel Nørgaard.  Med sig i front har Hanne saxofonisten Christina Dahl, der er en af de mest respekterede saxofonister herhjemme, der optrådt i et utal af sammenhænge, og kendetegnes ved hendes unikke soul-fulde klang. Det er et band hvor alle har et stærkt udtryk og stil som bidrager med noget særligt til fællesskabet. Det hele smelter sammen og går op i højere enhed og lydunivers, og hvor kvartettens repertoire der indeholder numre bl.a. kompositioner af Kurt Weill, Beatles, Gershwin, Tom Waits og jazzstandards får et nyt og anderledes udtryk.

Line up:
Vokal: Hanne Uldal
Sax: Christina Dahl
Piano/vibrafon: Bent Clausen
Bas: Jesper Thorn
Trommer: Terkel Nørgaard

Lyt & se: