Terkel_Nørgaard_TommyFrostPhoto.jpg

Terkel Nørgaard Quartet

Terkel Nørgaard Quartet spiller Terkels favorit jazzkomponisters musik - Monk, Ellington, Coltrane, Parker, Strayhorn og Heath. Deres tilgang er fuld af historisk fundament samt nysgerrighed for at drive musikken videre til nutiden, en perfekt afstemt balance mellem tradition og fornyelse. Ved siden af Terkels egen musik, har det altid været et ønske for ham at dykke ned i jazzens musikalske historie i selskab med nogen af landets fornemmeste musikere. Dette ønske er blevet opfyldt med Terkel Nørgaard Quartet. 
Foruden Terkel Nørgaard på trommer, består bandet af Niels Vincentz (tenor sax), Mikkel Ploug (guitar) og Jeppe Skovbakke (kontrabas), der alle er yderst anerkendte nationalt som internationalt med turnéer og en lang række udgivelser bag sig. 

Terkel Nørgaard har bl.a. spillet med Ralph Alessi, Palle Mikkelborg, Jørgen Leth, Lars Jansson, Thomas Agergaard, Søren Ulrik Thomsen og Bob Rockwell. Han har udgivet to albums med sin anmelderroste trio Reverse, hvor to mere er på vej i 2018. Modtog i 2013 en DMA JAZZ for årets bedste vokal udgivelse sammen med Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter. 

Line up:
Terkel Nørgaard - Trommer
Niels Vincentz - Sax
Mikkel Ploug - Guitar
Jeppe Skovbakke - Kontrabas

Lyt & se:

We See - https://youtu.be/cBQm2NRYwJE
Pannonica - https://youtu.be/rw6zgemjbI8